Vi gik rundt og forelskede os i København.

Vi gik rundt og forelskede os i København. Vi gik en tur ned gennem Hollænderdybet, og kan med – stor lettelse i hjertet – viderebringe den oplysning, at Cafe Kongedybet stadig lever.
Vi gik ned over Bryggen forbi Artillericaféen. Der var der en af de gamle bryggedrenge, som havde sit besvær med at få røven med op over trappetrinnet, men ind kom han; og inde fra Isbjørnen i Reykjaviksgade lød der den sædvanlige glade summen fra barfluerne. Bryggens havnefront er århundredets byplansmæssige genistreg. Bryggen er forelskelse og hip.

Vi gik rundt og forelskede os i København. Vi gik en tur op gennem Istedgade fra Enghave Plads. Vi gik forbi antikvariatet for at se, om der var et billigt eksemplar af Ginsberg’s “Howl”. Der var ingenting, men et tomt lokale uden bøger, uden liv, men Istedgade er Istedgade og Istedgade overgiver sig aldrig, og vi nød hele paletten af junkier, romaer, tørklæder, ludere, jyder og børnefamilier. Blomsten, Kluud’en, Skippers Bodega og Spunk Bar er stadig pulsen i Strassen. Istedgade er forelskelse og hip.

Vi gik rundt og forelskede os i København. Vi gik ind til den indre by. Vi var inde i Politikens Boghandel, der har fået en silikoneindsprøjtning, så den nu fremstår som en billig luder med plastikpatter og døde torskeøjne. Vi var på Floss, hvor halvdelen af persongalleriet fra Kongstads “Fryser jeg” hang ud. Der var Peter bag baren og Søren T-shirt og Kim Trampe i hopla. Den glædelige nyhed var, at Trampe og T-shirt’en var klar til at fejre endnu en juleaften ude på rideskolen i Kongelunden sammen med os. Floss er forelskelse og hip.

Vi gik rundt og forelskede os i København. Vi spiste stegt flæsk på Rio Bravo. Rio Bravo er de halvfulde selskaber af mænd, som ender aftenen på et tilfældigt bordel; den er de tavse jyske ægtepar, som spiser uden ord; den er de japanske turister, som skal spise dansk; den er yuppierne på jagt efter liv; den er de forelskede par, som holder i hånd. Rio Bravo er en brun, brovtende og bastant bastard. Rio Bravo er splittet og spraglet. Rio Bravo er flæsk, fadøl og forstoppelse. Rio Bravo er hjerte og sjæl. Rio Bravo er forelskelse og hip.

Claus Pogel (CP) 29/6-16

Anmeldt af Sabbath Andersen (SA)