Religion

”… jeg så ud ad vinduet og så stjernerne på himmelen og hele Guds skønne hvælving; men intetsteds så jeg nogen søjle, hvorpå mesteren havde befæstet denne hvælving; dog faldt himmelen ikke ned, og denne hvælving står også fast endnu. Men nu er der nogle, som søger efter sådanne søjler og gerne vil gribe dem og føle dem. Og da de ikke formår det, ryster og bæver de, som om himmelen sikkert måtte falde ned, og det af ingen anden grund, end at de hverken kan gribe eller se søjlerne. Når de blot kunne tage på dem, så ville himmelen stå fast …”

Martin Luther

”Når barnet beder sin aftenbøn, beder det Jesus om at passe på sig. Og så gør han det. Han passer selvfølgelig også på andre børn og voksne i andre huse, men barnets bøn gælder nu engang DET hus, hvor barnet selv går til ro.

Barnet beder ikke kun for sig selv. Det beder også vor Herre passe på far og mor og moster Line. Og så føjer det til: ”og alle andre i hele alverden.”

Sådan er barnets forhold til ”alverden”. Alverden er det, der lige føjes til, når far og mor og moster Line er nævnt. Det er som en håndevending – et suffiks til det kendte og fortrolige. For det er far og mor og moster Line, der giver BARNETS verden indhold og fasthed. (…) Far og mor og moster Line er jo dem, hos hvem det har rod, hvorfra dets verden går, sådan som det store barn H.C. Andersen synger om Danmark.”

Jesper Langballe

0
1