Jopie Leopoldsdotter von Horn (JL)

Blev optaget på Statens Teater Skole som instruktør, manuskriptforfatter og scenograf i en fireårig periode.

Herefter startede jeg Pegasus Teatret, skrev forestillingerne, og stod for instruktion og scenografi.

 Sideløbende med teatermanuskripter skrev jeg digte, og noveller. Som barn skrev jeg altid mine stile på vers. Fik en lille digtsamling udgivet som 13 årig.

 Da jeg bor på Jungshoved er jeg medlem af stORDSTRØMMEN, hvor jeg er medlem af bestyrelsen. Skriver til Det Poetiske Bureau og deltager i New Pubs månedlige møder.

 Har i år på Poesiens dag fået udgivet ” Lyriske Stemmer 2015″  Hagla, sammen med nogle af mine forfattervenner. Er i øjeblikket ved at udgive en større digtsamling. Har færdiggjort en filosofisk børnebog for lidt større børn med egne illustrationer. Skrev den på Ørslev Kloster ved Skive, hvor jeg tre gange har boet i et refugium. Total fred og ro om dagen og spændende diskussioner om aftenen med de andre forfattere.

Samtidig har jeg altid tegnet, malet og lavet stentøjsfigurer. I de senere år også bronzeskulpturer. Uddannet på Skolen for Brugskunst – den nuværende Designskole i fire år.

 Da jeg var lille, blev jeg passet i dagtimerne af min kunstelskende mormor, der boede over for Glyptoteket. Hun tog mig ofte med på Glyptoteket og fortalte historier om impressionisternes liv.

 Under hendes lejlighed boede museumsinspektøren. Hun forærede ham alle sine alt for høje palmer, der blev starten på Palmehaven med Vandmoderen på Glyptoteket under den store glaskuppel.

 Når vi kom hjem, gav hun mig gode farver og godt papir og bad mig selv male billeder inspireret af det, hun havde lært mig.

 Senere tilbragte jeg ni somre i Maison  Danoise i Cit’e Universitaire.Afholdt bl. a. udstillinger i Paris, Hamborg og i Margate i England.

 Udstiller i kulturcentre mm rundt om i landet. Har Galleri Jopie  på Jungshoved samt er medstifter af  Galleri Guldgåsen i Vordingborg overfor Gåsetårnet.

JL 8/7-16

TO SEMIPERMEABLE EKSISTENSER PÅ EN FREMMED PLANET I ET FJERNT SOLSYSTEM

TO SEMIPERMEABLE EKSISTENSER PÅ EN FREMMED PLANET I ET FJERNT SOLSYSTEM (Akryl 60×60)

Tekster

Digte:

“To svaler”

“Pingvintale til min søn”

To digte om udkantsdanmark af Jopie Leopoldsdotter von Horn (“Det blæser op”) og Sabbath Andersen (“Lolland”)

“Mit tungsind”