Kianna Kitter Rasmussen (KK)

Jeg tror der er to typer forfattere; arkitekterne og gartnerne. Arkitekterne planlægger alting i forvejen, ligesom en arkitekt der bygger et hus. De ved hvor mange rum der skal være i huset, hvilket type tag der skal lægges, hvor ledningerne skal løbe og hvilken type afløb det skal have. De har det hele designet og blue-printet før de overhovedet har slået det første søm i.

Gartnerne graver et hul, smider et frø i og vander det. De ved hvilket type frø det er; om de har plantet et fantasy frø eller et mysterie frø og så videre. Men de har ingen ide om hvor mange grene eller blade planten vil få før de ser den gro.

Jeg er meget mere en gartner end en arkitekt og jeg skriver foruden originale værker, en del fanfiktion. Det har været en af mine kreative outlets i årevis. Jeg forestiller mig, at fanfiktion er hvordan litteratur måske ville se ud, hvis det blev genopfundet efter dommedag af en gruppe nørdede popkultur junkies fanget i en forseglet bunker. Vi gør det ikke for penge. Det er slet ikke det, som det handler om. Vi skriver det og putter det online for vores egen tilfredsstillelse. Vi er ikke tavse sofa-forbrugere af media. Kulturen taler til os og vi taler tilbage til den i dens eget sprog. Det kaldes at have en passion og naturligt talent eller ej, så er forfatterskab – i alle dens former – en af de ting i livet, som jeg brænder mest for. Det er en måde at få følelser ud på papir og ud af kroppen før de fortærer en. Og det er sundt.

mvh

Kianna Kitter Rasmussen

0
0