Jeg sad og spiste min chili con carne

Jeg sad og spiste min chili con carne, da mit blik faldt på mine tatoverede arme. Jeg sidder normalt ikke og glor på mine tatoveringer, da jeg har haft dem i så lang tid, at jeg nærmest har glemt dem. Min opmærksomhed blev dog fanget af de fire små tal, der er tatoveret på min venstre underarm under Edward Munchs portræt af den norske anarkist Hans Jæger.

3216 står der. 3-tallet symboliserer Claus og 21 forbogstavet på den kvinde, som jeg troede, at jeg skulle være sammen med for evigt. 6-tallet symboliserer “For evigt”. Hold da helt kæft. Jeg må ha’ været nærmest sindssyg lykkelig på det tidspunkt i mit liv.

Evigheden varede – ulykkeligvis – i dette tilfælde kun 6 uger, men vi nåede på den korte tid at blive tatoveret begge to og annoncere, at vi skulle giftes. Min far, hendes forældre og bror, alle blev de ringet op, og fik overbragt den glædelige nyhed om det forestående bryllup. Der blev oven i købet lagt champagne på køl. Men ak og ve! Kærligheden, den altfortærende, brændte ud lige så hurtigt, som den var opstået.

Jeg fik kolde tæer, og fandt på, at det skulle være et buddhistisk?! bryllup. Jeg ved ikke lige, hvad jeg tænkte på, men jeg er glad for, at jeg slap fra hele redeligheden ved kun at få de fire tal tatoveret på min underarm.

De fire tal repræsenterer nu, hvor flygtig kærligheden er, og hvor lang tid en evighed i virkeligheden varer. For fanden, hvor har jeg dog alligevel elsket… – og elsker livet

Claus Pogel (CP) 5/6-16

Anmeldt af Sabbath Andersen (SA)