Hjemstavn

Det kom ikke helt bag på os, men vores nye konkurrence om den bedste skildring af det sted, hvorfra ens verden går, blev ligesom den første konkurrence (om bedste erotiske novelle) en eklatant fiasko.

Kun en enkelt – Henrik Ahle Fjord (god prosaist, særdeles god lyriker og trofast ven af Tekstforum) – viste aktiv interesse for sagen. Påskønnelsesværdigt, hvorfor et billede af hans ypperlige digtsamling ”Tanker fra udkanten” snart vil pryde forsiden. Han skal have så inderlig tak.

Men ellers ærgerligt med den magre respons, for hvis det ikke var et godt emne, så ved jeg ikke hvad. Hør bare her et eksempel på, hvilken dyb og mageløs smuk prosa der kan komme ud af det (med den tilføjelse at mindre også kunne have gjort det):

”Ich schlief und fuhr mit meinem ganzen Wesen in den ersten Traum hinein. Ich warf mich in ihm so in Angst und Schmerz herum, dass er es nicht ertrug, mich aber auch nicht wecken durfte, denn ich schlief doch nur, weil die Welt um mich zu Ende war. Und so lief ich durch den in seiner Tiefe gerissenen Traum und kehrte wie gerettet – dem Schlaf und dem Traum entflohn – in die Dörfer meiner Heimat zurück.”

(Franz Kafka, ”Beschreibung eines Kampfes”)

Om Sabbath Andersen

Med forkærlighed for litteratur og filosofi. Har dog også mange andre interesser og er i det hele taget ret så alsidig. Kalder en morder for en morder. Medstifter af tekstforum.dk - et domæne for det skrivende folk (der nu også er på Facebook) Som skribent forsøger jeg mig i flere genrer, men mest i prosaen. Har udgivet en roman ”Firewall” som e-bog. Den er at finde på SAXO og andre steder. Ikke den store litteratur, men ret så underholdende, hvis jeg selv skal sige det. I øjeblikket arbejder jeg på en ny roman af en hel anden støbning. Planen er, at den skal være færdig i indeværende år.

Skriv et svar