Heidi Sivholm Lægteskov Leonhard (HSL)

hsl

Jeg har altid følt mig meget tiltrukket og hjemme i det skabende univers. Jeg er billedkunstner på “hobbyplan” (dvs. jeg lever ikke af det, men ånder stærkt for det) og har desuden skrevet en del noveller, som endnu ikke er udgivet. Forholdet imellem de to udtryksformer er meget symbiotisk idet jeg ofte får inspiration til det ene, når jeg beskæftiger mig med det andet.

Herudover har jeg gennem tiden været engageret på flere planer i teatersammenhænge (scenograf, kulissemaler, kostumedesigner og plakattegner). Samarbejdet med andre kunstnere er altid meget værdifuld for mig, ikke blot i relation til kvaliteten og følelsen af arbejdet i den unikke sammenhæng, men også efterfølgende, når jeg vender tilbage til mit hjemmestudie. Der sker en særlig udvikling sammen med andre ligesindede, som ville være svær at opnå alene.

I min bogreol står bl.a. værker af Herbjørg Wassmo, Stephen King, Charles Bukowski, Sartre, Wittgenstein, Atticus Lish, Henri Marsh, Tove Ditlevsen og Oscar Wilde. En ret så kontrastfyldt samling, som passer på sin ejer. Jeg kan fascineres af stort set alle litteraturgenrer, så længe kvaliteten af det skrevne er i top.

Kvaliteten er for mig her defineret ved forfatterens evne til inddrage mig, så min lyst til at være i historien ikke ender med det sidste punktum eller alt for længe før. Konkret kan det oversættes til en forkærlighed for det billedrige, originale og nuancerede sprog, som kan kilde både fantasi og intellekt godt og grundigt og sende mig ad nye stier i det indre landkort. Jeg er kræsen, og har sans for detaljer, hvilket også vil skinne igennem, når jeg anmelder. Det hele vil ske på ganske konstruktiv vis med stærk fornemmelse for et eventuelt uudfoldet potentiale hos den enkelte forfatter, som jeg gerne hjælper frem i lyset.

Jeg glæder mig til at kommentere dit bidrag til www.Tekstforum.dk og lad mig bare slutte af med at citere én af mine yndlinge Oscar Wilde (The picture of Dorian Gray): “Some things are more precious because they don’t last long.” ………..Og lad det være en opfordring til at gribe øjeblikkets skaberånd – den smutter før man ved det.

HSL

Tekster

Romaner:

“Netto”

“Dødsstjernen”

Digte:

“Europa”

“Rejsende”

“Iblandt folk og fæ”

“Krøllede blade”

“Det tavse skænderi”

“De tabte terræner” og “Signatur”

“Drømmens bod”

“Creation”

“Helt”

“Liljesang”

“Når vi længes”, “Ringe i vand”, “Fundament”

“Eftermiddage om dig”

0
0