Brok 3 (26/04/19)

Et er at politikerne flår os i skat, men endnu værre at de skalter og valter med vores dyrebare natur.

Danmark er jo som bekendt betydeligt mindre end så godt som alle andre lande, hvoraf en del af dem har naturscenarier, man kan kalde storslåede. Tænk bare på Grand Canyon i USA, eller Lake Louise i Canada.

Vi må nøjes med mere beskedne naturperler. Pletvise steder, der i bil er overstået på højst en halv time. Men ikke mindre fascinerende af den grund. Næh, måske netop derfor.

Et godt eksempel er den smukke Randbøldal, hvor istiden har efterladt et eventyrligt aftryk, i form af bratte skovskrænter, åløb og lyngbakker. Turen gennem den byder på en unik naturoplevelse. Vi tager den ofte, og altid når vi er på de kanter. Vi har endda set Isfuglen der.

Men se så bare til de kålhoveder på Christiansborg, der bygger motorveje og jernbaner, lige så hurtigt som en hest kan rende. Og fræser dem igennem ethvert landskab, også dem af enestående rekreativ værdi.

Seneste tiltag er en planlagt hærvejsmotorvej, der skal løbe igennem den udryddelsestruede midtjyske natur netop omkring Randbøldal. Samt en jernbane til lufthavnen i Billund, for at det ikke skal være løgn.

Hvorfor pokker lige akkurat dér spørger man. Ja, det med den fuldstændig overflødige jernbane har sin forklaring i, at det er folkepartiformanden Thulesen Dahls valgkreds. Ellers må det bero på en generel manglende æstetisk sans hos de folkevalgte. Parret med ønsket om at genere jyderne så meget som muligt.

Også andet støjende bliver forvist til Jylland. Hovedskurken i det foretagende er betonklodsen Claus Hjorth Frederiksen og hans ressort, forsvarsministeriet. Han peger på et øget trusselsbillede, der nødvendiggør oprustningen. Men det trusselsbillede kan han selv være.

Således har sagen om de infernalsk larmende kampfly F-35, der nu er bestilt, efterhånden udviklet sig til et maratonmareridt for beboere også i miles omkreds af Skrydstrup. Og nu vil samme forsvarsminister gudhjælpemig desuden opstille artillerikanoner i Nymindegab med en rækkevidde på 45 km. Granaterne fra dem tager en hvislende kurs hen over hovedet på både menigmand og vindmølleparker i vandkanten. Og alene afskydningsbraget lægger huse ned.

Hvad mon bliver det næste? Måske en krigshavn ved Vejle å!

SA

 

Skriv et svar