Farvel til Facebook

Det er helt kafkask: “Jemand musste Josef K. verleumdet haben, denn ohne dass er etwas Böses getan hätte, wurde er eines Morgens verhaftet.” (“Der Prozess”).

Efter at jeg har været så uforsigtig på facebook at kommentere et indslag af Henning Ahle Fjord med et hitlercitat: ”Flink wie Windhunde, zäh wie Leder und hart wie Kruppstahl” (det var vist noget diktatoren sagde om Hitlerjugend), og oven i købet understrege ordene med et billede af denne frygtelige person selv, er jeg (og dermed Tekstforum) forment adgang til det medie. FB har simpelthen lukket os ned.

Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, for FB-siden fungerede som en informationskanal  til hovedsitet. Men det kan ikke være anderledes, når folk har svært ved at læse ud af en tekst, hvad der var ment som en spøg.

Sagen var jo den, at det famøse citat skulle illudere som kommentar til al den sygdom og de ulykker, Henning har været udsat for gennem et langt liv, men som ikke har knægtet ham. Derfor: ”Zäh wie Leder und hart wie Kruppstahl”.  Ligesom alt det om udødelighed knyttede an til det samme og naturligvis også var for sjov.

Det er ikke første gang, at min humor ikke egner sig til offentligheden, så fra nu af vil den holde sig inden for Tekstforums rammer (her er ordet frit og tolerancen stor). Og med denne sidste bastion vil det endvidere være sådan, at min eneste kommunikationsplatform fremover vil være Tekstforums spalter, samt dens e-mail: admin@tekstforum.dk

SA

Skriv et svar