Intro til “fornuftige Gnavpot”, ny klumme på bloggen

Ny kategori på bloggen. Søg den her i ”Indlægskategorier” under navnet “Gnavpot.”

Præsentation: En egentlig leder som i en avis forpligter for meget, og har vi ikke kræfter til. I stedet dette nye tiltag: Klummer om alt hvad der sådan rører sig i samfundet, kulturelt og politisk.

At betragte som Tekstforums politiske stemme og vil være at læse hver gang vores samfundsengagement slår gnister. Uden at være tilsløret af litterære gevandter, kun uforfalskede meningstilkendegivelser, for det meste af den gnavne og vrisne slags. De er således også tænkt som en afløser af den tidligere brokkasse, dog med skarpere tænder og kraftigere bid. Kort sagt, når Tekstforums inderste DNA trænger til luft.

FG (09/07/2020

0
0

En stærk mand

MED METTE FREDERIKSEN OG VEDHÆNG VED RORET, SAMT EN BEFOLKNING DER GERNE MARCHERER I TAKT, PLUS EN BOVLAM ”OPPOSITION”, HAR VI IGEN STÆRKT BRUG FOR EN DDR-KRITIKER A LA WOLF BIERMANN, DER I SIN TID, BLEV ”AUSGEBÜRGERT” AF REGIMET. JEG LEVERER GERNE ET BESKEDENT BIDRAG TIL DET, OM DET SÅ OGSÅ KUN FORSLÅR SOM EN SKRÆDDER I HELVEDE.
FG

0
0

Ironi

Vi gør det en del i ironi her på Tekstforum. Velvidende at det er en risikabel stilart, for det er den direkte vej til misforståelser. Og at forklare ironi er et håbløst foretagende. Det er, med Kierkegaards ord, som at afbilde nissen med den hue på, der gør ham usynlig.

SA

0
0

Efter coronakrisen

I disse tider taler man så meget om længslen efter at kunne vende tilbage til normale forhold. Det lyder bekymrende i mine ører. Jeg ser tværtimod nu muligheden for at besinde sig på noget helt nyt.

Jeg må indrømme, at min længsel går mere i retning af en hel revolution. Ikke en blodig en, som dem man godt kender – for Guds skyld ikke – eller bare en, som visse partier drømmer om, men et nyt samfund , der tager alvor alvorligt og er besjælet af den sjældne form for ansvarsfuld individualisme, der ikke kun kymrer sig om sig selv, men også gerne drager omsorg for andre. Mennesker, der fra det udgangspunkt skyr flokmentaliteten og tager sig af næsten, uden store ord og falbelader, uden sentimentalitet og uden trang til at stille en frelst ”godhed” til skue i fuld offentlighed.

Det lyder hen ad en konservativ, kristen samfundsmodel, og det er det da også. Dog befriet for en politiserende præstestand og blottet for de til kulturhuse omdannede kirker.

Men for at det ikke skal blive ved en vidtløftig vision, skal det lavpraktiske følge med: Jeg kan næppe forvente, at alle vil følge min revolutionære parole. Derfor foreslår jeg etableret en række reservater til dem, der ikke synes om ideen. Vi taler ikke om ghettoer, for de reservater, jeg har i tankerne, skal jo være kæmpestore – komplette samfund i samfundet, hvor moderne mennesker kan boltre og skabe sig, som de hele tiden har gjort, henholdende sig til kravet om den ubetingede frihed. Der skal være rum for den festglade udgave af kulturlivet og de nyreligiøse dogmer om et hedonistisk fællesskab. Og selvfølgelig blottet for ethvert spor af fortiden. Der må derfor for min skyld også gerne være nogle læreanstalter og nymodens universiteter Hvor ideologier og identitetspolitiske ideer dyrkes som videnskab.

En sådan tivolisering støjer jo noget, og da der skal være plads til alle, forestiller jeg mig disse reservater omgivet af lydisolerede elementer, så de er godt skærmet af til den nye verden, jeg sukkede efter i starten. Befolket af anderledes stille eksistenser og mennesketyper, der forventer sig mere af livet end fest og ballade.  Og derfor egentlig befinder sig ganske godt i deres selvvalgte isolation her under coronakrisen.

SA

0
0

Blandede bolcher

“Tastaturkrigeren”, Fornuftige Gnavpot har efter en pause igen ladet høre fra sig. Vi havde ellers lige håbet, han var gået bort (vi er nemlig i modsætning til ham pæne mennesker, som alle andre rigtige og anstændige.) Men måske fordi han skulle ud at skovle sne her til morgen. Hele nabolaget blev i hvert fald vækket af hans eder og forbandelser allerede ved sekstiden.

 Nej, anledningen skulle sørme vise sig at være en anden og mere positiv. Gnavpot fører nemlig nøje regnskab med statistikken over besøgende på Tekstforum. Det er op og ned med antallet af dem, men især glæder han sig over vore fans fra USA. Dem er der faktisk nogle stykker af. Og han mener selvfølgelig, at dette globale islæt alene skyldes ham. Lad ham endelig blive i den tro, hvis det kan formilde ham lidt (jeg mener nu, det snarere skyldes Karen Blixen, som vi har skrevet lidt om, og som stadigvæk er et stort navn i US).

Hør, hvad han skrev også her til morgen efter snerydningen (stærkt forkortet og det værste luget ud af kulturredaktøren, som er mig):

”I dag var der igen livstegn fra The United Steaks. Det er uden tvivl mit ikke fordømmende, men langt mere nuancerede syn på deres nu ekspræsident Trump, der er årsagen. Flere og flere amerikanere kan nemlig godt se rigtigheden i det, her hvor mange allerede er blevet trætte af Sleepy Beijing Joe.

Det gælder selvfølgeliglig ikke hystaderne i Washington, New York og andre storbyer (inklusive hjemlige strøg som de latterlige minimetropoler, Århus og Københavnstrup, hvor hele verden bedømmes ud fra et selvforherligende dansk snæversyn, plus de uforbederlige idioter fra venstre ikke at forglemme – både -fløjen og partiet med den leddeløse benrad til formand. Nej, jeg taler om fornuftige folk i det svimlende store land.

De, af eliten oversete og foragtede fra det såkaldte Flyover country har været det hele tiden – fornuftige. Tillykke til USA med dem. Og må den forbandede vinter da så snart være forbi.”

Her følger så yderligere noget om Mette Frederiksen, men det er det, jeg har bortcensureret.

SA

0
0

Man kan ikke tage ytringsfriheden fra 74 millioner mennesker, uden at det får konsekvenser.

”Det er skræmmende, når man læser den store mængde indlæg i pressen og på sociale medier, som argumenter for, at det er helt i orden at udelukke visse gruppers synspunkter fra medierne. Man ser det især ved udelukkelse af Republikanerne fra den politiske debat i USA, samt Demokraternes sværmen for at blackliste Republikanerne fra den politiske og kommercielle verden, hvilket i vid omfang bifaldes i Danmark.

Er vi blevet historieløse? Er der slet ingen, der kan huske, hvad der skete i optakten til Anden Verdenskrig, hvor fascistiske og nazistiske regeringer afskaffede ytringsfriheden for anderledestænkende? Er der slet ikke nogen, der har bemærket, hvad der er sket med ytringsfriheden i de store kommunistiske lande som Kina og Rusland efter krigen?

Heldigvis er vi endnu ikke kommet så langt i Danmark med at effektuere angreb på ytringsfriheden. Men koret af identitetspolitikere, Trump – hadere og yderfløjsrepræsentanter på begge sider af det politiske spekter er godt i gang. De mener helt klart, at de har retten på deres side. Der er ingen nåde (…)

Trump – haderne udgør selv i Danmark et unuanceret heppekor. Man kan have sin tvivl om, hvorvidt de virkelig har investeret den time, det koster at lytte til Trumps tale den 6. januar (hvor man ikke kan finde belæg for, at manden opildnede til en storm på Kongressen (SA)) (…)

Angela Merkel og en fransk minister har heldigvis allerede taget afstand fra de store techfirmaers afvikling af ytringsfriheden i USA. Man har gjort det klart, at det ikke er private firmaer (som f.eks. Twitter og Facebook (SA)), der skal sætte grænserne for ytringsfriheden.”

Kim Bjørnstrup (20/01-21)

0
0

Nok er nok

Jeg vil tage udgangspunkt i et citat af den amerikanske ambassadør her i landet, der snart er fortid herhjemme, lige som hendes chef er det i USA.  Hun hedder i øvrigt Carla Sands og er en besindig og yderst klog og fornuftig kvinde:

”Jeg lyttede til hans tale, som de sociale medier desværre har fjernet. Så folk kan nu opfinde alle slags ting. I hans tale bad han sine tilhængere om fredelige protester, og derfor mener jeg ikke, at han opildnede folk.”

Det er selvfølgelig Trumps offentlige kommentar til stormen på kongressen i Washington, hun snakker om, samt folks fordrejningen af – for ikke at sige løgnagtige udlægning af mandens rolle i affæren.  

Sådan som ambassadøren hørte Trumps tale, gør jeg også.  Ja, jeg mener endda, at han opfordrede folk til at gå hjem efter protesten uden for bygningen. Men her kan det være, min hukommelse svigter, for som Sands også er inde på, kan man jo desværre ikke længere hverken bekræfte eller afkræfte det, eftersom medierne skyndte sig at lukke ned for indholdet i talen.

Og slap afsted med det, for endnu mere beklageligt er det jo, at mainstreamens hellige had til en person, man ikke bryder sig om (mildt sagt), betyder alt. Ideologien og de rigtige meninger (trukket i en automat) lukker som bekendt øjnene for alle nuancer og ser hjertens gerne bort fra enhver form for ubelejlige fakta. Det er et sammenrend af massivt, ensrettet massehysteri, godt bakket op af følgagtige medier, der er det egentligt udemokratiske i den hele sag.

Herunder, ikke mindst, den forargelige boykot (på permanent basis) af en amerikansk præsident, de sociale medier som YouTube, Twitter og Facebook excellerer i. Sidstnævnte i tråd med så mange andre politisk korrekte udrensninger gennem tiden.

DET burde udløse et ramaskrig blandt demokratisk sindede – at disse superkapitalistiske firmaer i den grad politiserer og stikker kursen for, hvad der er rigtigt at mene. Men et sådant skrig udebliver totalt. End ikke den spædeske indsigelse over noget så bekymrende lader sig høre. Eller er druknet totalt i begejstringsbrølet over den primitive stigmatisering af en politisk modstander.

For Tekstforum, er nok imidlertid nok.  I bestræbelsen på at bevare lidt selvrespekt, siger vi nu endegyldigt fra over for disse ækle, medier med deres magtvælde, deres undertrykkelse af ytringsfriheden, og censur af offentlig debat.

Konkret udmøntet i et farvel til vores Facebookportal. Vi skal bare lige have fundet ud af, hvordan man gør. Det er sikkert ikke så let!

Den blev oprettet i sin tid med henblik på at annoncere nyheder på selve sitet. Men Tekstforum har jo i nogen tid desuden haft sin egen nyhedsside med adgang via hovedmenuen, og fra nu af vil alle meddelelser om nye indlæg og andet blive slået op dér. Det må række.

SA

0
0

Politisk udrensning og snigløb

Jakob Ellemann-Jensen (Venstres og oppositionens “stærke” leder) har viljefast og beslutsomt meldt ud, at han vil støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg.

Derved fremmer han jo en sådan, og udmeldingen kan derfor kun karakteriseres som et snigløb på sin egen næstformand.

Man må gå ud fra, at det sker af taktiske grunde. Nemlig med henblik på at bane vejen for et senere endnu større sagsanlæg mod lovløse Mette Frederiksen (og at det ikke alene er for at slippe af med Støjberg eller blot foregøgle en handlekraft, han ellers i alle andre sammenhænge har vist sig at være foruden).

Men med den slappe vendekåbe ved man snart ikke længere. Nu kan det lige passe, at han friholder en ”rose for en rose”-statsministeren for den rigsretssag, der ellers ligger lige til højrebenet.

Fornuftige Gnavpot

0
0